Eroare aparat aer conditionat
25 septembrie 2021
Igienizare aer conditionat locuinta
25 septembrie 2021

Curatare aer conditionat, igienizare


Servicii de curatare si igienizare aparat aer conditionat

0734 850 441 Folosim solutii profesionale de curatare si dezinfectare AC

Oferim cele mai bune servicii de intretinere aparate AC, noi curatam profesional, mai jos gasiti imagini + video.

Cum scapati de mirosul urat din unitatea de aer conditionat din apartament? Doar prin serviciile noastre de curatare & igienizare aer conditionat acasa, mai pe scurt, revizie anuala periodica.

Locuirea rezidentiala confortabila la domiciliu, sau activitatile de birou, implica printre altele si folosirea echipamentelor de aer conditionat din locuinta. In functie eficienta acestora climatizarea si filtrarea aerului ambiental interior pe timp de vara sau iarna reprezinta un plus in pastrarea sanatatii si maximizarea confortului in cladiri.

Pentru ca aceste echipamente sa fie perfect functionale si sigure, este necesar ca periodic sa beneficieze de un serviciu profesional de curatare, igienizare si revizie aer conditionat. Va prezentam in continuare amanunte despre aceste servicii, dar si raspunsuri la cele mai importante probleme ce pot aparea in functionarea aparatelor de aer conditionat.Verificare aer conditionat acasa

Curatare aer conditionat locuintaServicii de intretinere si mentenanta AC

Igienizare aer conditionat apartamentAer curat 100%, fara bacterii si miros urat

Firma servicii de calitate curatare igienizare aer conditionat la domiciliu.

De ce miroase urat aerul conditionat apartament?

Aparatul de aer conditionat este un echipament complex a carui functionare are drept scop modificarea valorii temperaturii aerului dintr-o incapare. Functia selectata va produce aer rece sau cald ce este refulat din unitatea interioara. Climatizarea cu aer rece are drept efect secundar producerea de condens in unitatea interioara. Colectarea condensului se realizeaza intr-o tavita plasata sub vaporizatorul unitatii. Apa va fi evacuta in exterior prin tubulatura de scurgere..

In pauzele dintre utilizari vor ramane cantitati mici de apa in tavita de colectare, pe lamelele vapozizatorului si pe furtunul de scurgere. Acest mediu umed devine un loc favorabil pentru dezvoltarea de microorganisme, bacterii si virusi. Utilizarea pe termen lung in aceste conditii este periculoasa pentru sanatate. Primul semn ca este necesara o igienizare aer conditionat este mirosul neplacut cu care camera se umple la folosire sistemului de climatizare. Acest miros este produs chiar de prezenta microorganismelor. Detalii despre serviciul de igienizare aer conditionat sunt prezentate in continuare.

Cand este necesar serviciul de igienizare aer conditionat?

Revizia aparatului de aer conditionat inseamna mai mult decat spalare filtre…


Este de presupus ca un sistem de climatizare va fi folosit cel putin in fiecare sezon de vara.

Canicula si umiditatea excesiva din aer sunt motive suficiente pentru a porni climatizarea. Daca la inceputul unui sezon cald constatati la pornirea aparatului ca aerul refulat in incapere miroase urat, opriti-l imediat si aerisiti camera.

Este semn clar ca trebuie intervenit aveti nevoie de serviciul de igienizare aer conditionat care se realizeaza cu manopera si consumabile profesionale.

Pentru a intelege ce presupune acest serviciu si care sunt etapele de lucru, va prezentam in continuare detalii si explicatii..


Deschiderea unitatii interioare – Este indepartat capacul unitatii interioare pentru a fi expus vaporizatorul unitatii, ventilatorul, tavita de condens si toate celelalte zone murdare.

Montarea unui sac special pentru colectarea apei – Este montat un dispozitiv profesional din polietilena ce asigura colectarea apei cu care se spala unitatea. Metoda previne murdarirea peretelui si a pardoselei.

Spalarea propriu-zisa – Este folosit jet de lichid sub presiune. Lichidul contine substante degresante si asigura igienizarea si decontaminarea perfecta si in profunzime a fiecarei parti din sistemul de vaporizare, colectare si evacuare a apei.

Odorizarea unitatii interioare – Este folosita o solutie profesionala speciala cu rol de parfumare si improspatare a aerului refulat in camera.

Inchiderea unitatii – Inainte de predarea spre utilizare este realizata o proba de functionare. Proba de functionare urmareste realizarea vaporizarii si evidenta evacuarii apei prin furtun in exterior. Dupa acest pas este montat capacul unitatii interioare.

Toti acesti pasi de lucru sunt inclusi in procedura de ingienizare aer conditionat si pot fi primiti doar daca solicitati un serviciu profesional. Frecventa acestei operatiuni este recomandata sa fie la cel mult 2 ani de utilizare. Aplicarea anual a procedurii reprezinta o garantie in plus pentru sanatatea dumneavoastra.


Cand avem nevoie de curatare aer conditionat?

Datorita complexitatii climatizoarelor trebuie sa stiti de cate ori este necesara curatarea acestora.

Fiind vorba despre doua unitati ati putea crede ca unitatea interioara este protejata la murdarie fata de cea exterioara. In fapt acest lucru este relativ si depinde de multe cauze.

Ceea ce ramane de interes este faptul ca intregul sistem de climatizare necesita o data pe an o procedura completa de curatare aer conditionat.

Acest serviciu se axeaza pe urmatoarele operatiuni care se executa asupra ambelor unitati. Iata care sunt acestea.

Mentenanta unitate interioara aparat climatizare

o Curatarea filtrelor prin spalare si decomtaminare cu substante profesionale.

o Igienizarea condensatorului, tavii de colectare a condensului si tubulaturii de drenare.

Dupa acest serviciu de curatare aer conditionat echipamentul de climatizare va performa conform cu specificatiile producatorului. Drept beneficiu aerul din incaperi va fi curat si filtrat, iar mirosurile neplacute vor disparea.

De ce nu raceste / incalzeste aerul conditionat?

Aparitia acestei disfunctii ascunde mai multe cauze. De regula principala cauza este pierderea partiala sau totala a freonului din instalatia frigorifica. Acest gaz este responsabil de producerea aerului rece sau cald, dupa necesitati. Lipsa presiunii in instalatie scade drastic performantele aparatului de climatizare si conduce la consum inutil de energie electrica, fara efect in climatizarea incaperii.

In aceasta situatie este recomandat sa solicitati interventia unui tehnician profesionist care va realiza urmatoarele operatiuni.

 Verificarea cu aparatura dedicata a presiunii in instalatia frigorifica.

 Completarea sau umplerea instalatiei cu freon. Se foloseste tipul defreon recomandat de producator, in cantitate specificata.

 Verificarea etanseitatii robinetilor instalatiei.

 Testarea aparatului de climatizare.

Operatiunea este considerata una uzuala, insa este recomandat ca orice reincarcare freon aer conditionat sa fie realizata de catre un tehnician frigotehnist autorizat.

De ce este util un contract anual pentru revizie aer conditionat?

Permanentizarea ingrijirii aparatelor de aer conditionat reprezinta o masura pe care merita sa o luati in considerare. Iata care sunt beneficiile pe care le primiti dupa realizarea acestui serviciu:

 Folosirea in orice moment a sistemului de climatizare care produce aer curat si igienizat.

 Indepartarea riscului aparitiei unor boli respiratorii, in special pentru copii si seniori.

Reducerea semnificativa a riscului contaminarii cu Covid-19.

 Extinderea duratei de utilizare a sistemelor de climatizare fara a fi necesara reparatii costisitoare.

Va prezentam ce operatiuni sunt puse in lucru la o revizie aer conditionat.

 Verificarea alimentarii aparatului cu energie electrica.

 Verificarea conexiunilor electrice ale aparatului.

 Verificarea conexiunilor si presiunii traseului frigorific.

 Verificarea temperaturii aerului evacuat.

 Operatiune de ingienizare aer conditionat pentru unitatea interioara.

 Operatiune de curatare aer conditionat pentru unitatea exterioara.

 Completare cu freon cand este necesar.

 Testarea in sarcina a sistemului de climatizare.

💪Gratie acestui serviciu de revizie aer conditionat aveti la indemana certitudinea ca sistemul de climatizare al casei sau al biroului dumneavoastra este sigur si eficient pentru utilizare. In contextul actual al pandemiei cu Covid-19, toate metodele de intretinere aer conditionat devin masuri suplimentare pentru securitatea sanatatii dumneavoastra.

💪In cea mai mare parte constatarea disfunctiilor sistemelor de climatizare se poate realiza individual. Lipsa climatizarii pe rece sau pe cald, indica pierderea freonului. Mirosul neplacut in incapare indica ca este necesara urgent o igienizare aer conditionat.

💪Nu intarziati sa solicitati o interventie autorizata pentru oricare dintre aceste neplaceri. Continuarea folosirii sistemului de climatizare in aceste conditii este periculoasa pentru ca suplimenteaza incarcatura de aer poluat din incaperi, la care se adauga riscul inhalarii de bacterii si virusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button